Reykjavik Bike Tours is a member of the Ísland / Iceland Health Tourism Association
Vestmannaeyjar (Westman Eilanden)
bicycle tours in Iceland  Fahrradtouren in Island  Cykeltour in Island  Fietstocht in Ijsland  Reiðhjólaferðir og reiðhjólaleiga

More testimonials

"The Westman Islands tour was one of the high-lights of our week in Iceland. We're not particularly into tours, but are so glad we took this one."

– Suse, North Carolina. USA.

Note: No trip 1st week-end in August due to Iceland Bank holiday.

Nog nooit was het zo makkelijk de Vestmannaeyjar te bezoeken. In 2010 werd tegenover de eilanden een nieuwe haven gebouwd, zodat we de eilanden vanuit Reykjavik in één dag kunnen bezoeken.
Onze tocht gaat eerst door lavavelden en akkerland. Daarna varen we ongeveer  40 minuten met de veerboot naar het eiland Heimaey.

Bij ons bezoek leert u van het eiland - met zijn 4500 inwoners – de geschiedenis en de geologie kennen. We nemen onze tijd, zodat u van de belangrijkste bezienswaardigheden met volle teugen kan genieten. Er zijn veel paden en wegen op het eiland en weinig auto’s, wat ideaal is voor onze fietstochten.

Op het eiland stappen we op onze fiets en bezoeken het Pompei van het noorden, de kolonies van de papegaaiduikers in de zomer, de vulkaan Helgafell, het beroemde lavaveld van de uitbarsting in 1973, huizen die door de lavastroom ingestort zijn en nog veel meer.

 

ReykjavikBikeTours_logo
Vestmann Isles Iceland  - Vestmannaeyjar
Reykjavik Bike Tour, Reykjavik, Iceland Reykjavik Bike Tours

 

 

 

 

 

 

National Geographic Videos

Heimaey Island Iceland (1990?)

Iceland puffin Heimaey (1990?)

Heymaey Iceland puffins (2008)

You Tube Videos

Trip video 2011 from a Guest!

Eldfell Volcano Heimaey (1973)

 

 

Video by guest Marty Lachance.